Çalışma Saatlerimiz: Hafta içi: 08:00 - 19:00
0850 000 00 00 demo@demo.com

Fare İlaçlama

img

Fare diğer canlı türlerinden farklı olarak gezegenimizin her bölgesinde her hava koşulu altında yaşayabilir. Fareler yeryüzünün bütün karalarına dağılmışlardır. Fareler çeşitlerine göre boyları değişen kemirgen türleridir. Fare boyları genel yapıda 3 cm ile 30 cm arası değişiklik gösterir. Fareler çok güçlü işitme ve koku alma yeteneğine sahiptirler. Farelerin her iki yanağında astarlı iki dış kesesi vardır ve bu keselerinde yiyecek taşırlar. Üremeleri çok çabuk olur, gebelikleri esnasında türlerine göre 5 ya da 10 yavru doğururlar. Fareler genetik yapı olarak insan yapısıyla müthiş benzerlik gösterir, bu yüzden aranılan bir kobay hayvanıdır. Farelerin geneli böcek, ot, kök, tahıl ve meyvelerle beslenir. Farelerin evlerimize ve tarlalarımıza dadanması besinlerimize ortak olmak amacı güder. Yaşadığımız alanlarda barınmak farelerin vazgeçilmez tutkusudur. Fareler bu yüzdendir ki sağlımıza salgın hastalık yayan virüsler bulaştırırlar. Firmamız BİYOSAN ÇEVRE SAĞLIK olarak sizleri bu tür zararlılardan korumayı kendine görev edinmiştir.

Sağlığımıza zararları:
Kemirgenler insanların besinlerini, tahta, kâğıt, deri, kumaş gibi maddeleri yer altı telefon kabloları, elektrik izolasyonları gibi yapıları keskin dişleri ile kemirerek zarar vermeleri ve bazı tehlikeli hastalıkları bulaştırmaları nedeni ile insan yaşamında önemli rol oynamaktadırlar.
Bu hastalıklar; 
– Siyah Ölüm denen koyu renk kabarcıklarla deride belirlenen VEBA hastalığıdır.
Veba insanlara sıçan piresi aracılıyla taşınmaktadır.
– Sirillum minus adı verilen bir Sipiroketin sebep olduğu Humma hastalığı dasıçanların ısırmasıyla insanlara geçer, ayrıca bu hastalık doğal alanlarda yaşayan farelerde de bulunmuştur.
– Fareleri de içine alan pek çok kemiricide bulunan Tularemia, Pasteurella tularemia adı verilen bir bakteri tarafından meydana getirilen bir hastalıktır. İnsanlara geçmesi
hastalıklı kemirici leşine dokunulması, kontamine olmuş yiyecek veya suyun tüketilmesi yada eklem bacaklılar vasıtasıyla olmaktadır.
– Kanamalı Sarılık (Lepto-spirosis= Weil Hastalığı) dünyada çok geniş bir yayılıma
sahip bir hastalıktır. Bu hastalık Leptospirae adı verilen bir spiroket grubu tarafından meydana getirilir. Bu hastalık derinin kesilmesi veya tahriş edilmesi yada ağız yoluyla insan vücuduna girebilir.
– Ricetsia typhi (Tifüs) insanlara vebada olduğu gibi sıçan piresi aracılıyla
taşınmaktadır.
Mücadele yöntemleri:
Fare ilaçlamasında kapan kullanmak kesinlikle yeterli değildir. Fare ilaçlamasında yemleme ve istasyon usulü yöntemler kullanılır. Fare ile mücadelede ferdi çalışmalar sonuç getirmediği gibi korsan firmalara ve bireysel girişimcilere yaptırılan ilaçlama sonucunda ciddi sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Çünkü korsan firmaların çin malı kanserojen ilaç kullandığı Sağlık bakanlığından tespit edilmiştir!
Farenin ortamda ki sıklığına bağlı olarak farklı ilaçlama metotları uygulanabilir. Fare ilaçlamasında tercih edilen 2 ilaçlama metodu vardır kokulu ilaçlama ve yemleme ( istasyon kurulumu) gibi.
Böcek ve kemirgen ilaçlamasında kullanılan ilaçlar ile fare ilaçlaması yapılamaz yaptırdığımız böcek veya kemirgen ilaçlamasında ise fareler çabucak alanı terk ederler ve ilaçlamadan etkilenmezler. Fare ilaçlamasında özel ilaçlar kullanılır böcek ve kemirgen ilaçlamasında kullanılan ilaçlar fareye zarar vermez.
Fare ilaçlamasında kullanılan istasyonlara ev ortamında gerek yoktur çünkü istasyonların amacı içerisinde bulunan yemleri dış etkenlerden korunmaktır. Ev ortamında fare ilaçlaması evin belli bölgelerine bırakılan özel fare yemleri ile yapılabilir.